update

Maar liefst 3 Vlaamse Teams gekroond tot Belgisch Kampioen Baseball in de Little League

Het Belgisch Kampioenschap Little League Baseball is afgelopen Pinksterweekend buitengewoon goed verlopen op de baseballvelden van de Koninklijke Mortsel Stars.  En voor de deelnemende Vlaamse jeugdteams met super resultaten. Maar liefst 3 Vlaamse jeugdteams mogen zich Belgisch Kampioen Little league 2017 noemen.

Het niveau van alle deelnemende jeugdteams uit Brussels, Wallonia, Flanders East en Flanders West was boven verwachting. De wedstrijden waren tot het laatst toe spannend en de grote opkomst van toeschouwers en fans zorgde voor een super ambiance.

De jongens en meisjes die zich Belgische Kampioenen Little League 2017 mogen noemen zijn:
 Little League Majors (10-12jr)  -> Flanders West
 LL Intermediates (12-13jr)  -> Flanders
 LL Juniors (13-14)  -> Flanders

Baseball en Softball zit in Vlaanderen – en eigenlijk ook in geheel België – duidelijk in de lift.

Deze zomer mogen onze Flanders kids België dan ook vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen Little League. Deze zullen in de maand juli gehouden worden –per League – op verschillende locaties in Europa.
Inzet is uiteraard Europees Kampioen worden maar zeker ook de deelname die daaraan gekoppeld is;  namelijk wie Europees Kampioen wordt plaatst zich voor de World Series Little League in de U.S.A.  Er is dus veel om voor te spelen de komende maanden voor onze Vlaamse Baseballjeugd!

 

BK Little League 2017

Het Belgisch Kampioenschap Little League 2017 wordt gespeeld in Mortsel

Van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni worden er dit jaar op de velden van de Kon. Mortsel Stars alle wedstrijden gespeeld van de Belgisch Kampioenschappen Little League 2017.

 

Voor de tweede maal gaan we tijdens het BK verschillende leagues de baseballwedstrijden op één locatie laten spelen. De Little League Majors (jongens en meisjes van 10-12 jaar) en de Junior League (13-14). Een hele uitdaging voor de organisatie maar meteen ook een super leuke gelegenheid voor de jeugd, ouders en fans om te komen kijken naar en kennis te maken met onze coole Baseballsport.

 

Join the fun - Iedereen is welkom en toegang is gratis

De tornooidagen beginnen met een officiële “olympic-style” openingsceremonie -het beleven en filmen zeker waard- waarna de wedstrijden beginnen. Op Pinkstermaandag worden de finalewedstrijden gespeeld en is er een officiële prijsuitreiking en afsluitingsceremonie.

De winnende teams mogen zich Belgisch Kampioen noemen en worden afgevaardigd naar de Europese Kampioenschappen deze zomer elders in Europa. De winnaars daarvan doen uiteindelijk mee aan de Little League World Series in de U.S.A.  Er is dus veel om te spelen en het spelniveau van de Belgische Teams is dan ook hoog!

 

Hopend op zonnige dagen kan het alleen maar één groot sportief feest mag worden op de speelvelden van Kon. Mortsel Stars  aan de Luchthavenlei / Krijgsbaan in Mortsel

Locatie:
Luchthavenlei - Krijgsbaan
2640 Mortsel (Antwerpen)

Zaterdag - 3 juni 2017

 Za 03/06 Little League Majors Junior League
09u00 Openingsceremonie  VRIJ 
10u30 Wallonia - Flanders East    
15u00 Brussels - Flanders West  
17u00 Flanders East - Brussels  

 

Zondag - 4 juni 2017

 Zo 04/06 Little League Majors Junior League
10u00 Flanders East - Flanders West   
12u30   Openingsceremonie
13u00 Wallonia - Brussels   
14u00   Wallonia/Brussels - Flanders 
16u00 Flanders West - Wallonia  

 

Maandag - 5 juni 2017

 Ma 05/06 Little League Majors Junior League
10u00   Flanders - Wallonia/Brussels 
11u00  kleine finale   
14u00 FINALE 
 FINALE 
16u00 slotceremonie  slotceremonie 

 

Contact

LL Flanders President

Carina De Brauwer

This slideshow requires JavaScript.

TV verslag Sportbeat van BK LL 2016

Sfeerbeelden van BK LL 2015

Meer info Little League