Fairplay - overzicht

 

 

Onder fair play verstaan we het toepassen van zowel de geschreven als de ongeschreven spelregels. Ze zijn bedoeld om het spelplezier en de veiligheid van de sporter te vergroten en om blessureleed te vermijden. Het is dan ook belangrijk dat sporters de regels van het spel kennen en toepassen.

Bij al onze sporten is fair play dus zeker van belang, zowel op de training als tijdens een wedstrijd. De geschreven regels bestaan uit afspraken die vooraf zijn gemaakt over hoe een wedstrijd gespeeld moet worden en liggen vast in het reglement. De scheidsrechter houdt tijdens wedstrijden toezicht op het naleven van deze regels. Daarnaast liggen er nog een heel aantal zaken niet vast in het reglement. Het gaat hier bijvoorbeeld om gelijke kansen voor alle spelers, waardig verliezen, het mijden van fysiek en verbaal geweld en respect voor medespelers, tegenstanders, trainer en scheidsrechter.

 

 

Contact

VBSL coördinator

Laura Vanbecelaere

Fairplay - overzicht

 

Fairplay acties bij de clubs 2017

Fairplay competitie 2017


Fairplay acties op de velden 2018

Gelieve je bevindingen/ervaringen als coach of umpire van een wedstrijd door via deze link.

 

 

Clubs met een jeugdwerking in Vlaanderen

Fairplay - overzicht

 

Louke Wouters Jeugdsportfonds 2018
Fairplay loont...

 

 

 

- Diverse documenten -

Jeugdwerking en convenant

Panthalonverklaring

Meer over Fairplay en Jeugdwerking

Uitgebreide informatie over Fairplay, G-Baseball en Jeugdwerking. Meer weten ? Klik op onderstaande links of neem vrijblijvend contact op.