Op deze pagina trachten we alle beschikbare informatie te bundelen over de Corona pandemie en de activiteiten van de Vlaamse Baseball en Softball Liga.

Safe @ Bat

Vanaf 18 mei is het zover, we hoeven niet langer improviseren in ons kot, want er zal weer een bal geslagen kunnen worden op jouw club! Het klinkt eenvoudig, maar vandaag vinden we dat toch wel bijzonder. We zullen dit voorlopig wel op een andere manier moeten invullen dan we gewoon waren, want in deze heropstartfase is nood aan duidelijke afspraken voor clubs, spelers en trainers. We hebben deze afspraken samengevat in een ‘Safe@bat & Go’ reglement opgesteld dat je hieronder kan terugvinden.

We beseffen dat deze regels aanpassingen vragen, maar het is belangrijk dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheidszin toont en de regels strikt opvolgt. Alleen op deze manier vermijden we dat de versoepeling teruggeschroefd wordt. Hopelijk volgen dan snel meer mogelijkheden voor onze sport.

Het ‘Safe@bat & Go’ reglement voor clubs, spelers worden overzichtelijk gebundeld op de VBSL website. We communiceren deze vandaag met alle leden via e-mail en de social media kanalen. Wij zullen op die manier heel veel leden bereiken, maar niet allemaal. Daarom een warme oproep om ook zelf uitgebreid te communiceren met jullie leden.

Iedereen werkt hard om deze fase te laten lukken. Wij rekenen dan ook op inzet en engagement van iedereen om mee te laten zien dat de hele baseball- en softball wereld dit vertrouwen waard is.

 

Let’s play ball en stay safe!

#belgiumplayball

#terugaanslag

 

Download (PDF, 214KB)

Protocol Safe@Bat

Affiche Safe@Bat - wit

Affiche Safe@Bat - blauw

Beslissingen Raad van Bestuur VBSL

FAQ

De door de veiligheidsraad en overheid genomen beslissingen rond het corona-virus en de invloed die deze hebben op de organisatie en de beoefening van sportactiviteiten zorgen voor heel wat vragen bij sportclubs en sporters.

 

Onze koepel, de Vlaamse Sportfederatie bouwde in samenwerking met Sport Vlaanderen een pagina waarbij er overzichtelijk antwoorden gegeven worden op veelgestelde vragen. Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden, we verwijzen dan ook graag door naar deze pagina voor FAQ.

 

Klik op het logo hiernaast om naar de pagina te gaan.

 

Wettelijke informatie

Voor de meest actuele en officiële informatie en beslissingen wijzen we jullie door naar de officiële website www.info-coronavirus.be 

Op deze website kan je het meest actuele nieuws vinden betreffende de beslissingen genomen door de nationale veiligheidsraad.

Ook is er heel wat informatie te vinden over het virus, affiches, uithangbladen, FAQ, ...