Little League Flanders

Little League Flanders werd opgestart in 2013. Het doel is om de jeugd een extra programma aan te bieden via de Little League werking, waardoor ze meer training krijgen en meer wedstrijden kunnen spelen. Alsmede om ze de mogelijkheid te geven internationale wedstrijdervaring op te doen. Vereiste is dat de basistechnieken reeds werden aangeleerd door de clubcoaches.

Little League Flanders in 2017

Little League is een Amerikaanse sportorganisatie die sinds 1939 over de hele wereld Baseball- en Softbalcompetities en Tornooien voor de jeugd organiseert. Meedoen, inzet en vriendschap staan voorop bij zowel spelers, begeleiders als vrijwilligers.


“Little League® is an international pastime that has been a fabric of societies throughout the world for 75 years. Since its founding in 1939 by Carl Stotz, Little League has instilled leadership, character, courage and loyalty in all that participate, including the nearly 1.5 million adult volunteers. Little League can be found in more than 80 countries worldwide with more than 2.4 million children participating each year. Little League has celebrated many milestones due to the dedication of its players, parents and volunteers”.


Het Little League Flanders programma wordt georganiseerd naast onze reguliere VBSL competities. Meedoen aan Little League betekent voor de kids dat zij extra kunnen trainen en spelen. Het doel is om de spelers de kans te bieden te kunnen doorgroeien in hun ontwikkeling in combinatie met spelen in je eigen club. De Little League activiteiten vinden centraal plaats naast de clubactiviteiten in het reguliere competitieseizoen van de speler of speelster. Spelers dienen aangesloten te zijn (en te blijven) bij een Vlaamse Baseball of Softball Club.

De spelers spelen en trainen in hun eigen regio/charter. In België zijn er 4 charters (met een Engelse aanduiding) te weten Flanders East, Flanders West, Wallonia  en Brussels.

Op het Belgisch Kampioenschap maken de 4 charters in een spannend Tornooi uit wie Belgisch Kampioen wordt.

De winnaar gaat in elk geval door naar het EK Little League.
En de winnaars van het EK ? Die gaan door naar de Little League World Series in the U.S.A. - Nice !

Contact

VBSL coördinator

Carina De Brauwer

Bestuur Little League Flanders

 • Carina De Brauwer - president
 • Inge Koch - bestuurder
 • Michael Van Hove - secretaris

 

Infokaart speler

Icon
Infokaart speler LL

Little League Majors

Little League Flanders werd opgestart in 2013. Het doel is om kids van 10-12 jaar een extra programma aan te bieden in de Little League Majors reeks, waardoor ze meer training krijgen en meer wedstrijden kunnen spelen. Alsmede om ze de mogelijkheid te geven internationale wedstrijdervaring op te doen. Vereiste is dat de basistechnieken reeds werden aangeleerd door de clubcoaches.

Ook kids tussen 8 en 10 jaar - waarvan men weet dat ze al in staat zijn het programma te volgen - kunnen uitgenodigd worden voor Try Outs. Daar er in gans Vlaanderen een groot aantal spelende leden zijn, wordt Vlaanderen opgedeeld in 2 Charters: Flanders East en Flanders West. Niet de nationaliteit maar enkel de domiciliëring van de speler bepaalt van welke charter hij/zij deel uitmaakt.

 

In het najaar worden er 4 Try Outs georganiseerd door gans Vlaanderen.

Per charter worden er ongeveer 20 kids geselecteerd voor deelname aan het programma.
Midden januari starten de outdoor groepstrainingen en vanaf midden maart starten op vrijdagavond de team trainingen.

De kids spelen oefenwedstrijden / tornooien in het buitenland ter voorbereiding van het Belgisch Kampioenschap. Een week voor aanvang van dit Belgisch Kampioenschap worden de teams samengesteld. Bij winst van het Belgisch Kampioenschap zullen diezelfde 14 spelers deelnemen aan het Europees Kampioenschap Little League Baseball 17-25 juli 2017 te Kutno in Polen.

 

Belgisch Kampioenschap Little League Majors wordt gehouden op de speelvelden van Kon. Mortsel Stars op  3,  4  en 5  juni 2017 (zie ook onderstaande Evenementen Kalender).

Little League Majors Flanders East

Manager

 • Robert de Boey

Coach

 • Jan Vervloet

Admin Coach

 • Timen van Geel

Little League Majors Flanders West

Manager

 • Sven Hendrickx

Coach

 • Todd Blue

Admin Coach

 • Vincent Brabands

Intermediate League Flanders

Sinds 2016 is Little League Flanders uitgebreid met een team dat zal deelnemen in de Intermediate League. Dit is voor 10-13 jarigen die op een iets groter veld spelen dan de Little League Majors, maar dan weer op een kleiner veld dan de Junior League.

Deze 13 jarigen worden evenzeer geselecteerd door Try Outs verdeeld over gans Vlaanderen. In deze reeks hebben wij voorlopig maar 1 team van ongeveer 20 spelers. Ook zij starten midden januari met de outdoor groepstrainingen en vanaf midden maart trainen zij ook op vrijdagavond.

De kids spelen oefenwedstrijden / tornooien in het buitenland ter voorbereiding van het Belgisch Kampioenschap. Een week voor aanvang van dit Belgisch Kampioenschap worden de teams samengesteld. Bij winst van het Belgisch Kampioenschap zullen diezelfde 14 spelers deelnemen aan het Europees Kampioenschap Intermediatie League Baseball van 5 - 8 juli 2017 in Praag.

 

Belgisch Kampioenschap Intermediate League wordt gehouden op de speelvelden van Kon. Mortsel Stars op 3,  4  en 5 juni 2017 (zie ook onderstaande Evenementen Kalender).

Intermediate League Flanders

Manager

 • Rik Ruts

Coach

 • Sam Boermans

Admin Coach

 • Inge Koch

Carina De Brauwer

President
Little League Flanders

 

Rik Ruts

Manager
IL Flanders

 

Robert De Boey

Manager
LLM Flanders East

 

Sven Hendrickx

Manager
LLM Flanders West

 

Meer info Little League