Opleiding Federale Official

De cursussen voor Federale Scorer en Federale Umpire zullen georganiseerd worden door KBBSF in samenwerking met CUS. Inschrijven dient rechtstreeks bij KBBSF te gebeuren. Een overzicht:

Cursussen door VBSL

Jeugdofficial: opzet is om voor de BeeBall Majors en Miniemen scoren en umpen te herleiden tot de absolute basis en hierdoor de instapdrempel te verlagen en de betrokkenheid van ouders, spelers en sympathisanten te verhogen. De focus bij de jeugdofficial zal aldus liggen op een vereenvoudigde manier van scoren en de basis-skills van het umpen.

Regionale Official: vanaf Cadetten lijkt het VBSL aangewezen dat umpires en scorers dieper ingaan op manieren van scoren en skills.

Cursussen door KBBSF

Federale Official: alle niveau's en leeftijden in de Belgische Competities inclusief Junioren en Senioren Baseball en Softball.


Hieronder vindt u informatie over:

Cursussen Federale Official

Opleidingen Kalender

Contact

KBBSF coördinator

Cursussen Federale Official

Omdat de kwaliteit van baseball en softball in zeer grote mate ook afhangt van de umpires en de scorers vindt KBBSF het tevens een must ook de umpire en scorer opleidingen hierbij op te nemen.
Zonder opgeleide umpires en scorers verdwijnt het doel en het plezier van het spel en is er geen nationale competitie mogelijk.

Scorer Federaal

Deelnemers voor de cursus Scorer Federaal dienen eerst de cursus tot Regionale Scorer gevolgd te hebben (voor het scoren van jeugdwedstrijden).

Na het succesvol volgen van de cursus tot Federale Scorer wordt de scorer gemachtigd wedstrijden te scoren op alle niveau's in België inclusief de hoogste nationale afdelingen.

 

Umpire Regionaal

Deelnemers voor de cursus Umpire Federaal dienen eerst de cursus tot Regionale Umpire gevolgd te hebben. Regionale umpires worden opgeleid enkel voor het leiden en begeleiden van jeugdwedstrijden.

Na het succesvol volgen van de cursus tot Federale Umpire worden de umpires gemachtigd wedstrijden te leiden op alle niveau's in België inclusief de hoogste nationale afdelingen.

Cursus Federaal umpire 2016-2017

Cursus Federaal umpire 2016-2017

Informatie en concrete data cursussen voor Federale umpire 2016-2017:


Lesgevers: 

  • J.P. Jacobs

 

Cursus data:

19 en 26 november 2016

3 en 10 december 2016

21 en 28 januari 2017

 

Examen:

28 januari 2017

 

Praktisch:

  • Inschrijven uiterlijk tot 18/11/2016
  • Inschrijven is verplicht en gratis via info@vbsl.be
  • Minimaal 5 deelnemers
  • De lessen gaan door in de kantine van Beveren Lions van 9:30 uur tot 13:30 uur

 

 

Opleidingen Kalender

December 8, 2018
  • Beeballbegeleider - Leuve,

    December 8, 2018 @ 11:00 - 15:00

    See more details

Relevante Opleidingen en Cursussen